Благодійна організація «Благодійний фонд «КІ ФАНД»» в рамках проєкту Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) “Зміцнення ресурсів для сталого розвитку приймаючих громад на сході України” щодо підтримки партнерських громад в ІТ-сфері, що реалізується БО “БФ “Кі Фанд””, розпочинає проведення Тренінгів з розвитку комп’ютерних навичок, на безоплатній основі, для персоналу закладів соціального захисту, охорони здоров’я та освіти у громадах-партнерах.

Брати участь у тренінгах з розвитку комп’ютерних навичок можуть співробітники закладів соціальної сфери (УПСЗН, терцентри, центри соціальних послуг), охорони здоров’я та освіти (дошкільні, позашкільні навчальні заклади, та заклади середньої освіти) у Харківській, Дніпропетровській та Запорізькій областях, крім тимчасово окупованих територій (релоковані заклади можуть брати участь). 

Важливо: брати участь можуть лише працівники закладів ДЕРЖАВНОЇ чи КОМУНАЛЬНОЇ форми власності.

Тренінги проводяться в режимі он-лайн.

       Теми і формат тренінгів: 

Ми розробили 9 тем рівня “Початківець”. Будь-який співробітник закладу зазначених вище сфер може зареєструватися та пройти тренінг з будь-якої теми або з усіх тем, які його цікавлять. Кожна тема складається з різної кількості модулів, які будуть проводитись один раз на тиждень. Тривалість одного модуля – 2 години. Теми і кількість модулів вказані в таблиці:

Номер Тема Кількість 2-годинних модулів Наявність сертифікату про проходження тренінгу Короткий опис програми
1 Базові навички роботи з комп’ютером, операційні системи, будова комп’ютера 2 + – Загальна будова ПК, пристрої вводу-виводу, безпосередньо комп’ютер

– Підключення до мережі

– Операційні системи для ПК

– Мобільні операційні системи

– Застосунки

– Навички друку

2 MS Office Excel 3 + – Знайомство з інтерфейсом

– Вкладки, стрічки, панелі інструментів, аркуші, адреси комірок, робоча область, діапазони та робота з ними

– Діаграми (дані та інструменти)

– Практикум

3 MS Office Word 3 + – Знайомство з інтерфейсом

– Робота з текстом (редагування та форматування)

– Списки, об’єкти

– Таблиці, діаграми схеми

– Практикум

4 Сучасний дизайн презентацій 2 + – MS Power Point

– Canva

– Google-презентації

– Стиль, вимоги до слайдів, інфографіки

5 Інтернет і електронна пошта 2 + – Інтернет та як його використовувати

– Браузери

– Хмарні сховища, онлайн документи

– Створення та використання власної електронної пошти

6 Організаційно-технологічні особливості процесу дистанційного навчання 3  

+

– Оптимальні технічні рішення ( кросплатформне ПЗ, ОС, швидкість інтернету ) та їх уніфікація для рівного доступу кожної дитини до освіти

– Юридичні питання

– Загальношкільний контроль навантаження учнів

– Дистанційка в початковій школі та ЗДО

7 ІТ-інструменти, методи та технології онлайн навчання в школах і дитячих садках 3 + – Zoom, MS Teams, Google Meet, Classroom

– Месенджери

– Спільні онлайн-проекти

– Інтерактивні сервіси для цікавої подачі матеріалів, тестування, самостійного створення контенту учнями

8 Безпека інформації та цифровий етикет 1 – Інформаційна та кібербезпека: основні види загроз для користувача (фішинг, шкідливе програмне забезпечення)

– Практичні поради та дії, як підвищити рівень безпеки під час використання мережі інтернет

9 Соціальні мережі і нові медіа 1 – Розгляд основних типів та видів соціальних мереж

– Принципи наповнення корпоративної сторінки,  рубрики, контент-план

– Відео для соцмереж та як його знімати

Тренінги триватимуть до 15 вересня 2023 року

 

Для реєстрації на Тренінги з розвитку комп’ютерних навичок Початкового рівня, учасникам потрібно використовувати інструмент  Календар GIZ Trainings (за посиланням ).

Звертаємо увагу! У назві тренінгу буде зазначено назву теми, номер групи та номер модулю, наприклад: MS Office Word Гр10 М1.

  1. Для реєстрації, кожному бажаючому необхідно перейти до Календаря за відповідним  посиланням:

 вибрати необхідну тему (можна не одну, а декілька), у зручний день та час її проходження та зареєструватися. Детальна Інструкція по реєстрації у вкладенні до цього листа.

  1. Кількість учасників в одній групі обмежена (35 осіб), форма реєстрації буде закрита напередодні тренінгу о 19.00 або раніше, якщо груп вже заповнена. Якщо форма реєстрації виявиться закритою, вам необхідно обрати інший день та час з бажаної теми, і зареєструватися до іншої групи. Якщо є вільні місця, в одну групу можна реєструватися усім колективом, але у кількості не більше 35 осіб.
  2. Звертаємо увагу, що кожна тема складається з різної кількості Модулів (таблиця з Модулями наведена вище), але реєструватися необхідно лише на  ПЕРШИЙ Модуль (М1), на наступні модулі ви будете зареєстровані автоматично.  Звертайте увагу на нумерацію груп, коли дивитеся дати наступних модулів. Це має бути одна і та ж група, наприклад Група 2, Модуль 1; Група 2, Модуль 2; Група 2, Модуль 3. Тривалість будь-якого Модуля – 2 години. Як правило, наступні модулі  проходитимуть у той же день тижня,  у такий же  час.
  3. Про успішну реєстрацію ми повідомимо кожного особистим листом напередодні тренінгу на електронну пошту, яка буде вказана у реєстраційній формі (будь ласка уважно заповнюйте контактні дані у формі реєстрації).  У листі також будуть вказані дні та час кожного модулю та посилання, за яким можна буде приєднатися до навчання у вказані дні. Це посилання буде продубльоване у календарі (з нього також можна заходити у вебінарну кімнату).
  4. На вказаний в реєстраційній формі телефонний номер у день заняття буде надіслане смс-повідомлення з нагадуванням про час заняття.
  5. Якщо ви не може бути присутнім на одному з наступних модулів, вам потрібно приєднатися на відповідний модуль з цієї ж теми, але до іншої групи за посиланням в Календарі без попередньої реєстрації. (Порада: ви можете обрати того ж викладача, у якого були на минулому модулі)
  6. Наприклад, ви бажаєте  пройти тему 2 MS Office Excel. Ваші кроки:
  7. Перевіряєте  по таблиці кількість модулів. Отже, ця тема складається з 3-х Модулів.
  8. Переходите в за посиланням в Календар, знаходите тему, яка буде проходити у зручну для вас дату та час та реєструєтесь лише на Модуль 1.
  9. Реєстрація на другий та третій модуль  буде автоматичною
  10. Отримуєте лист-запрошення на тренінг та відповідаєте на нього, щоб підтвердити свою участь.
  11. У день тренінгу отримуєте смс із нагадуванням часу тренінгу.
  12. У зазначений час підключаєтесь за посиланням з листа чи Календаря до тренінгу.
  13. У день наступного модулю ви отримуєте лише смс із нагадуванням про час початку тренінгу
  14. Звертаємо увагу, що під час останнього Модулю багатомодульного тренінгу, всім присутнім на занятті учасникам буде надіслане невелике та просте домашнє завдання, а після його виконання і перевірки надісланий сертифікат про проходження курсу. На одномодульний тренінгах сертифікат не передбачено.

ВАЖЛИВО:

Тренінги будуть проводитися  на платформі MS TEAMS. Інструкція  зі встановлення та користування платформою MS TEAMS знаходиться у вкладенні до цього листа.  Будь ласка, ознайомтесь з інструкцією заздалегідь та встановіть MS TEAMS на своєму ПК до початку зустрічі, або Ви також можете працювати у WEB-режимі за допомогою браузера.

!!! Просимо пересилати цей лист колегам, які також можуть бути зацікавлені у проходженні цих тренінгів.

У разі необхідності, при появі будь-яких організаційних питань, телефонуйте Пн-Пт з 9.00 до 18.00:

Ляшенко Оксана – адміністратор тренінгів, 068 509 20 69

Карплюк Надія – координатор проекту, 067 311 5041 (лише Viber)