1. Міністерством освіти і науки України виданий важливий наказ від 28.03.2022 № 274 «Про деякі питання організації здобуття загальної середньої освіти та освітнього процесу в умовах воєнного стану в Україні». У наказі чітко прописані дії органів управління освітою, які мають у своєму підпорядкуванні заклади загальної середньої освіти щодо зарахування здобувачів освіти, здобуття загальної середньої освіти, оплату праці працівників, проживання, працевлаштування, ведення обліку та реєстру здобувачів освіти та ін., а також визначені завдання для Державного підприємства «Інфоресурс».
  2. Крім цього, Міністерством освіти і науки України видані методичні рекомендації від 28.03.2022 № 1/3710-22 «Про роботу інклюзивно-ресурсних центрів та організацію освітнього процесу для осіб з особливими освітніми потребами у період воєнного стану», у яких покроково розписано діяльність центрів та їх працівників.
  3. Також повідомляємо, що Департаментом освіти і науки обласної державної адміністрації узагальнена та надана Міністерству освіти і науки України інформація щодо здійснення освітнього процесу у закладах фахової передвищої освіти області. МОНУ продовжується проведення щотижневих нарад з керівниками закладів вищої та фахової передвищої освіти.
  4. Незважаючи на відсутність зв’язку з окремими територіями області, Департаментом освіти і науки обласної державної адміністрації здійснюється активна робота щодо замовлення документів про освіту випускникам закладів загальної середньої та професійної (професійно-технічної) освіти 2022 року. Зокрема, за станом на 14-00 год. 29.03.2022 року із закладів загальної середньої освіти, які знаходяться в усіх 67 об’єднаних територіальних громадах області, замовлення до Державного підприємства «Інфоресурс» направлено із 40 ОТГ, що складає 59.7%; із 26 закладів загальної середньої освіти з інтернатами (пансіонами) замовлення направлено із 19 шкіл-інтернатів, що складає 73,0%; робота із закладами професійної (професійно-технічної) освіти триває.
  5. Висловлюємо подяку усім керівникам та педагогічним працівникам закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої, вищої освіти за їхню роботу щодо розміщення переміщених осіб, їх харчування, а також за значну волонтерську роботу.
  6. На сьогоднішній день Департаментом освіти і науки Запорізької обласної державної адміністрації опрацьовуються питання щодо продовження освітнього процесу у закладах освіти області, робота атестаційної комісії ІІІ рівня щодо атестації керівників та педагогічних працівників.

Слідкуйте за новинами.