З 20 по 30 червня 2022 року учні 9-Б класу Запорізької школи-інтернату «Козацький ліцей» Новіков Іван та Томілін Кирило взяли участь в Обласній літній школі МАН для обдарованої молоді Запорізької області.

За період роботи ліцеїсти отримали додаткові навички науково-дослідної діяльності та консультації (інтерактивні лекції, обговорення, практикуми, дискусії, вправи по роботі із джерелами, тощо) від провідних фахівців із відповідних наукових напрямків.

За словами Новікова Івана, не пожалкував, що взяв участь у навчанні. Дізнався стільки нового, наприклад, як правильно проводити опитування та моніторинг; розглянули питання створення нової історії під час війни; обговорювали новини з розвитку науки математики тощо.

Іван отримав високу експертну оцінку мініпроєкту «Світове питання мови», в написанні якого стали в нагоді навички роботи над проєктами, отримані на уроках математики.

«Пишаюся своїми розумничками!» – написала на своїй сторінці в фейсбуці вчитель математики освітнього закладу Юлія Зубарева.