26-28 березня 2021 р. у місті Вільнянськ відбулися відкриті змагання Запорізької області зі спортивного гірського туризму серед учнівської молоді у приміщенні «Кубок пам’яті Нагорного Льва Івановича».

Організаторами змагань виступили КЗ «Центр туризму» ЗОР та Вільнянська міська рада. Безпосередньо змагання приймала Вільнянська гімназія «Світоч», яка гостинно розмістила учасників та суддів і забезпечила комфортні умови проживання.

На змагання прибули команди з міста Запоріжжя, Мелітополя, Бердянська, Василівки та Приморська, Чкалівської, Михайлівської та Чернігівської ОТГ, а також гості з міст Вільногірськ та Кривий Ріг Дніпропетровської області. Всього у змаганнях брало участь 95 юних спортсменів, що представляли 25 команд.

На урочистому відкритті змагань присутні вшанували пам’ять засновника змагань, методиста КЗ «Центр туризму» ЗОР, Президента Запорізької обласної федерації спортивного туризму, судді національної категорії Нагорного Льва Івановича.

Змагання проходили у трьох вікових групах на дистанціях І-ІІІ класів «Гірські перешкоди», «Рятувальні технічні прийоми» та «Тактико-технічна». Учасники середньої та старшої вікових груп проходили дистанції змагань зв’язками, найменші учасники виступали особисто. Також цього року до програми Кубку були включені особисті змагання на швидкість, які дозволили виявити найсильніших спортсменів на дистанції «Гірські перешкоди».

Під час виступів спортсменам необхідно було долати маршрути підйому на штучному рельєфі вільним або комбінованим лазанням, виконувати спеціальні технічні прийоми: самовилази, підйоми та спуски умовного потерпілого різними способами, транспортування контрольного та аварійного вантажу.

Учасники змагань вкотре продемонстрували свою спортивну майстерність, витримку, волю до перемоги, а найкращі – переможці та призери змагань – були нагороджені грамотами, медалями та кубками КЗ «Центр туризму» ЗОР, а також призами спонсорів змагань.

Призові місця у загальному заліку змагань посіли:

у старшій віковій групі:

І місце – команда КЗ «Центр туризму» ЗОР, м. Запоріжжя (керівник Бебешко С.Я.);

ІІ місце – команда КЗ «Центр туризму» ЗОР, м. Бердянськ (керівник Лазаренко Є.В.);

ІІІ місце – СТК «Едельвейс» ЗНВК №70, м. Запоріжжя (керівник Решетняк Л.В.).

у середній віковій групі:

І місце – команда КЗ «Центр туризму» ЗОР, м. Бердянськ (керівник Іванова Л.О.);

ІІ місце – СТК «Едельвейс» ЗНВК №70, м. Запоріжжя (керівник Хомякова О.М.);

ІІІ місце – команда КЗ «Центр туризму» ЗОР, м. Приморськ (керівник Микалюк С.М.).

Переможцями молодшої вікової групи стали:

серед дівчат – Зозуля Ксенія, м. Кривий Ріг (керівник Бляхович В.Е.);

серед хлопців – Завгородній Денис, м. Василівка (керівник Мироненко Д.В.).

Вітаємо переможців, бажаємо всім учасникам подальшого зростання та самовдосконалення!

IMG_20210327_080746_1FB_IMG_1617081176267IMG_20210326_101848IMG_20210326_105146IMG_20210326_111131IMG_20210327_075621