2-4 грудня 2022 року в Кропивницькому в режимі онлайн відбулася ХV Всеукраїнська історико-краєзнавча конференція «Південно-східна Україна: зі стародавності у ХХІ століття». Конференція проводилися в онлайн-режимі з використанням платформи «Google Meet».

Конференція традиційно  зібрала широке коло юних краєзнавців з різних областей України.

Під час роботи конференції учасники працювали у шести секціях: презентували свої краєзнавчі дослідження, у форматі діалогу спілкувалися з науковцями, обмінювалися набутим досвідом.

Запорізьку область представили юні дослідники у секціях:

Історія Південно-Східної України у ХХ–ХХІ ст.:

Сонькін Данило, учень Запорізької гімназії № 31 Запорізької міської ради, вихованець гуртка «Географічне краєзнавство» КЗ «Центр туризму» ЗОР, із доповіддю на тему «Геральдика Запорізького району Запорізької області» (кер. Савельєв О.Г.) – переможець секції, Диплом І ступеня;

Гапанюк Олексій, учень Вільнянської ЗОШ І-ІІІ ст. № 3 Вільнянської міської ради, вихованець гуртка «Історичне краєзнавство» КЗ «Центр туризму» ЗОР, із доповіддю на тему «Менонітська минувшина села Яковлеве» (кер. Сало Ю.О.) − Диплом ІІІ ступеня;

Україна туристсько-краєзнавча засобами STEM-технологій:

Височина Дар’я, учениця Вільнянської  гімназії «Світоч» Вільнянської міської ради, вихованка гуртка «Пішохідний туризм» КЗ «Центр туризму» ЗОР, із доповіддю на тему «Створення відеофільмів про туристсько-краєзнавчі походи як навчальний Timeback» (кер. Рогатіна Я.О.) − Диплом учасника.

За підсумками проведення конференції тези учасників будуть опубліковані у збірнику матеріалів.

Дякуємо організаторам та учасникам за цікаві доповіді та плідну роботу! Сподіваємось, що подальші наукові заходи будуть відбуватися під мирним небом у офлайн-спілкуванні з науковою спільнотою України та світу.

Фото 3Фото 1Фото 2