Учні   Запорізької спеціальної загальноосвітньої  школи-інтернату «Джерело» завжди активно беруть  участь у різноманітних інтелектуальних змаганнях. Не став винятком й  Всеукраїнський інтерактивний конкурс «МАН-Юніор Ерудит», який проводиться щорічно Національним центром «Мала академія наук України» та спрямований на впровадження  та популяризацію STEM-освіти в Україні.

Десятеро вихованців з 9-11 класів  випробували свої сили й поглибили знання з природничих наук  в номінації «Еколог-Юніор Ерудит».  Учасникам конкурсу  було запропоновано  тестові завдання різного ступеня складності, розроблені  відповідно до шкільної програми з хімії, географії, біології та екології.   Проходження  цих тестів   відкриває шлях до участі у конкурсі «Ман-Юніор Дослідник»,  наче перша сходинка   в опрацюванні  теми «Біоіндикація та біотестування полютантів у навколишньому середовищі». Творчий підхід до розв’язування задач і пошук  правильних відповідей допомогли школярам розширити їхні знання не тільки з природничих дисциплін, а й сприяли  зацікавленості науково-дослідницькою роботою та  стали стимулом для активізації їхніх дій  у цьому  творчому напрямку, спонукати до власних пошуків та  досліджень.

Креативне бачення вирішення проблем навколишнього середовища та цікаві конкурсні завдання об`єднали вихованців школи-інтернату «Джерело» з різними нозологіями – порушеннями слуху, захворюваннями опорно-рухового апарату й хворобами кишкового тракту.  Добре  впоралися із цьогорічними завданнями та продемонстрували чудові результати юні «джерелята»: учні з порушеннями слухової функції  з 11-А класу Євген Дворніков і Ангеліна Кабатова  та  учениці 10 класу Анна Бабенко й Дар`я Шелаєва.

Вітаємо  наших учасників та  бажаємо їм успіхів в подальших конкурсах!