Життя тимчасових переселенців, що вже понад місяць  мешкають у Запорізькому Січовому колегіумі, цікаве й різноманітне. Ось лише  дещо з нашого спільного з ними щоденника.

15-річну Дарину Хижняк з Гуляйполя в День її народження, як і обіцяли, привітати прийшли працівники Запорізької обласної ювенальної превенції: «Щастя тобі, дівчинко! Миру нам усім!» Напевне, ЦЕЙ День народження запам’ятається Даринці на все життя. Як і її батькам. Дякуємо щиро!..

Напевне, дітям-переселенцям найважче так довго перебувати далеко від дому(та й чи є він сьогодні у всіх – той дім?). Та не сумують діти тоді, коли до них приходять друзі  –  умілі, уважні, веселі студенти педагогічного коледжу. Їх вже нетерпляче очікують хлопчики й дівчатка в гральній кімнаті, бо знають, що з цими гостями буде цікаво й весело. Майбутні ж вихователі охоче, щиро спілкуються з дітьми, дарують їм радість творчості, радість бути дитиною. Спасибі вам, друзі, що даруєте дітям радість і любов!..

Надзвичайно важливою для родин переселенців із дітьми стала зустріч із працівниками Запорізької обласної організації Товариства Червоного хреста. Батьки дітей віком до 18років отримали від Товариства сертифікати на придбання в магазинах торгівельної мережі «Сільпо» необхідних їм речей. Тож хай на користь дітям та їх батькам буде щедра турбота Товариства Червоного хреста! Дякуємо вам!

… Голос цієї співачки зачаровує слухачів. Сонячна красуня, талановита артистка, улюблениця глядацької аудиторії України й Січового колегіуму зокрема – Заслужена артистка України Інна Гапон подарувала теперішнім мешканцям колегіуму цілий букет рідних нам пісень. Здавалося, що з кожною піснею до нас повертається жаданий мир… На жаль, лише здавалося… Впевненості ж у нашій близькій перемозі над ворогом додала пісня, яку сьогодні співає весь світ і яка по-особливому щиро звучала, мабуть, з самої душі артистки: «А ми тую червону калину підіймемо, А ми нашу славну Україну розвеселимо!» Вклоняємося Вам, пані Інно, пані Пісне! Разом – до перемоги! Слава Україні!

photo5195093524306050176IMG-e5bed93513f0b1d42fba448a190a2742-Vphoto5195093524306050173