«Миру вам! Миру всім нам!» – так починаємо, так закінчуємо кожен день нашого життя ми – громадяни держави, яка вже понад пів року не знає миру. Мир – це сьогодні найзаповітніша мрія кожного українця.

21 вересня увесь світ відзначає Міжнародний день миру. Це особливе свято встановлене Організацією Об’єднаних Націй ще у 1981 році з метою всесвітнього припинення воєнних дій, з метою відмови від насильства в найрізноманітніших сферах життя суспільства, як-от: тероризм, воєнні конфлікти, пандемії, загибель навколишнього середовища тощо.

  Цього дня ООН закликає громадян світу об’єднуватися, протистояти антилюдським проявам у суспільстві, укладати мир заради майбутнього і людства, і планети. В Міжнародний день миру мають замовкнути гармати, на планеті має настати мирна тиша. У світі цього дня відбувається Хода миру громадян багатьох країн, а пам’ять загиблих світ вшановує Хвилиною мовчання. Цього дня застережливо й заклично лунає Дзвін миру: «Миру вам, люди!» Символом миру на нашій планеті є білий голуб із оливковою гілочкою в дзьобі.

Цьогоріч Міжнародний день миру непросто святкувати громадянам нашої нескореної ворогом держави. Весь український  народ  сьогодні став непохитним воїном, став мужнім захисником рідної землі. Кожна наша перемога над ненависним ворогом наближає мир – у нашій державі, у наших родинах, у цілому світі. Україна і українці мріють про мир і впевнені, що він неодмінно скоро настане. Тож наближаймо перемогу, наближаймо мир!

Велика й дружна родина колегіуму теж мріє про мир, очікує на нього. Цю свою мрію діти Січового колегіуму втілили у своїх світлинах. Вони із захопленням взяли участь у загальношкільній фотовиставці «Моє майбутнє без війни».  Бо ж для кожного мир – це щастя і спокій в родині, це омріяне повернення до рідних стін, це цікаве, насичене, бурхливе колеґіантське життя, це здійснення усіх наших мрій і задумів. Віримо: наші героїчні воїни ЗСУ наближають перемогу над лютим ворогом, після якої до нас назавжди прийде МИР. Мир прийде у кожну нашу домівку, в наше Запоріжжя, в нашу Україну. Мир настане в  Європі, у цілому світі. Вірмо в це – і хай так буде! Миру тобі, плането! Миру вам, люди!