У Таврійському державному агротехнологічному університеті з лютого 2019 року вперше буде призначена стипендія імені Д.К. Моторного. Вона буде виплачуватися студентам старших курсів Механіко-технологічного факультету спеціальності «Агроінженерія» за високі показники у навчанні та науково-технічній творчості. Таке рішення було прийняте на засіданні вченої ради університету наприкінці січня. Дмитро Костянтинович був випускником факультету механізації сільського господарства, тому стипендія на його честь  буде призначатися майбутнім агроінженерам.

Першим стипендіантом ім. Дмитра Моторного став студент 4-го курсу Олександр Тисленко. На думку декана механіко-технологічного факультету С.В. Кюрчева, Олександр був обраний невипадково, адже він навчається на відмінно, бере активну участь у студентських конференція та у суспільному житті факультету.  Крім того, Олександр Тисленко вийшов у фінал  Всеукраїнського освітнього проекту «Агро-2019», за що був нагороджений почесною грамотою.

Олександр Тисленко вступив до ТДАТУ після закінчення Ногайського коледжу. Він каже, що спеціальність обрав за покликанням. Йому з дитинства подобається техніка, завжди було цікаво, як складні механізми можуть приносити корить суспільству. В цьому році Олександр отримує освітній ступень бакалавра, він захищатиме дипломний проект на кафедрі «Технічний сервіс та системи в АПК», тема проекту пов’язана з удосконаленням роботи мобільного кормороздавача. Після захисту дипломного проекту О. Тисленко планує вступити до магістратури, а після закінчення рідного університету працевлаштуватися на підприємство аграрного напрямку.

Нагадаємо, що отримувати стипендію імені Д.К. Моторного зможуть студенти денної форми навчання, які навчаються за рахунок коштів загального фонду держбюджету або за кошти фізичних (юридичних) осіб. Іменна стипендія нараховується додатково, її розмір становить 2500 грн. Фінансування цієї стипендії передбачено з благодійного фонду «Таврія».

Всім студентам ТДАТУ Олександр побажав ставитися до навчання серйозно, адже від отриманих знань залежить рівень підготовки фахівця.