24 жовтня стало цікавим днем для скаутів гурту «ХОРС» Січового колегіуму. О 20-00 за Києвом наш Скаутський гурт взяв участь у дружній зустрічі в онлайн режимі із групою Скаутів Норвегії YMCA-YWCA та їх лідером Magnus Heltne. Гурт «ХОРС» на зустрічі представляли Іларія Сольона, Гліб Стулій, Арсеній Ковальов, Єва Вервес та їх лідер Олександр Стовбінський. Зустріч скаутів була присвячена Дню заснування ООН, який щороку відзначається саме 24 жовтня.

Скаути-норвежці щиро хотіли якнайбільше дізнатися про особливості розвитку скаутингу в Україні. Їх дуже цікавили сучасні течії в Національній організації скаутингу в нашій державі: маючи понад 20 років проєкт співпраці з Україною, скаути Норвегії, на жаль, раніше не виходили на зв’язок з українськими скаутами. Тож  тепер їм надзвичайно цікаво було дізнатися про особливості діяльності українських скаутських гуртів, зокрема  –  про їх роботу в умовах війни. Історію створення та діяльності гурту «ХОРС» на зустрічі  досить змістовно презентував Арсеній Ковальов.

Спілкування зі скаутами з Норвегії стало доброю нагодою для ще одного обміну досвідом підготовки й проведення походів, зустрічей, таборування. А ще – всі учасники спілкування мали змогу дізнатися більше про виклики скаутингу в Україні сьогодні, про міжнародні аспекти скаутингу. Онлайн зустріч з українськими скаутами збільшила обізнаність друзів-норвежців про війну України, про поточну складну ситуацію в нашій незалежній країні, весь народ якої героїчно протистоїть загарбнику. Відтепер скаути з Норвегії ще більше знатимуть про нашу державу, ще більше вболіватимуть за долю нашого нескореного народу, нашої незалежної держави і разом із нами віритимуть в нашу перемогу, сприятимуть її настанню.

Скаути «ХОРСу» впевнені: наступна наша зустріч із гуртом скаутів із Норвегії  неодмінно відбудеться в мирний час, після перемоги України над окупантами. Цього чекає весь світ. Цього чекають скаути світу.

5IMG_20221019_114309_80924