Ой, заграли уві млі

Лебедині крила  –

Наче білі кораблі

Підняли вітрила…

                                         Юрій Єршов-Холодний

Справді, білими лебедями й лебідками відлітали цього ранку з рідної домівки випускники Січового колегіуму року 2021. Ранок був теплим і сонячним не лише за ознаками травневої погоди – від щирих усмішок, від дружніх обіймів, від квітів і музики і, звичайно ж, від вишиванок та рушників – неодмінних атрибутів цього свято.

Здається, традиційне свято Останнього дзвоника відбувається за відомим сценарієм, та щоразу сценарій змінюють герої свята – випускники та гості, які обов’язково бувають на цьому прощальному зірковому дійстві. Ось і цього разу до колегіантів завітали  боєць Першої окремої штурмової роти ДУК «Правий сектор» Максим Ткач та волонтер Запорізького обласного госпіталю Світлана Лозова. Цьогоріч (тепер це вже стало традицією!) колегіум продовжив акцію «Випускники – Захисникам України». Привітання й подяки були взаємними.

На святі панувала атмосфера високої  духовності й справжнього інтелекту. Це прослідковувалося і під час нагородження випускників, і у виступах,  і при піднятті Державного прапора, і під час виконанні Гімну України та Гімну колегіуму. Головні пісні Держави і Школи співають не лише випускники, а й викладачі, й батьки, – це теж добра традиція закладу.

По-материнськи щиро вітала й дякувала вихованцям та їх батькам директор колегіуму Валентина Єршова: «Ви йдете в самостійне життя в непростий час в історії світу, в історії нашої держави. Тож хай вам стане сил, знань і прагнень творити й берегти себе, свою родину, нашу матір-Україну».

З рук директора більша частина випускників одержала пам’ятні дипломи та грамоти. Інтелектуальними здобутками відзначилися одинадцятикласники – члени МАН на Всеукраїнському рівні (Юхим Лобода, Аліна Іщенко) та на обласному рівні  –  9 випускників.

Талановиті й обдаровані  випускники колегіуму здобули чимало перемог у творчих конкурсах міжнародного та всеукраїнського формату. Приємними були хвилини нагородження найкращих співаків студії «Шанс» у номінаціях «Золотий голос колегіуму» та «Срібний голос колегіуму», читців студії «Театр Слова», гуртківців із інформатики, студійців з теле- та радіожурналістики, членів редколегії газети «Джалапіта», Студії моди й краси, спортсменів -випускників секції «Олімпійська надія колегіуму».

Родзинкою свята став прощальний вальс випускників. Лебідки-дівчата й лебеді-юнаки кружляли на рідному подвірї, супроводжувані музикою і теплими поглядами друзів, батьків та вчителів, під квітучими кущами калини, яка вже за кілька місяців, 1 вересня, червоними кетягами зустрічатиме тих, хто прийде на зміну сьогоднішнім випускникам…

Та найзворушливіші, найтепліші миті свята – батьківське благословіння дітям: Хлібом, Словом, Зерном, Рушником. Ось вона  –  кульмінація Останнього дзвоника: «Благословляємо вас, діти, на розумне, плідне, гідне життя!» І – обійми найрідніших: «Я завжди з тобою, сину/дочко!»…

Слова вдячності випускників. Їх прощальна пісня… І квіти, квіти, квіти… І сльози, сльози, сльози… Сльози вдячності, зрілості, прощання: «Тут залишається наше щасливе, наше сонячне дитинство. Спасибі тобі, рідна школо,  – «Колегіум наш Січовий, ти – часточка життя моя…»

DSC_0307DSC_0105DSC_0152DSC_0156DSC_0173DSC_0212DSC_0282DSC_0293