До Слова йдуть не всі. Бо треба любити Слово, розуміти й відчувати його, та чи не найважче  – оживляти Слово власним інтелектом,  власною душею, власною енергією. Нести Слово слухачам і глядачам здатні лише обрані самим Словом. В Запорізькому Січовому колегіумі є й ті, хто  обирає Слово,  й ті, кого обирає Слово.

Це засвідчив Міжнародний дистанційний багатожанровий фестиваль-конкурс «SURPRISE PEOPLE – Здивуй людей. 2021» який нещодавно відбувся в столиці нашої держави. Цей поважний захід відбувся за підтримки Міністерства культури України, Європейської асоціації фестивалів, Міжнародного фестивального руху «Stars Way», Оргкомітету фестивалів «Квітуча Україна», Продюсерського центру «Impressa».

Участь у дистанційному фестивалі-конкурсі «SURPRISE PEOPLE 2021»  у номінації «Художнє читання» взяли талановиті колегіантки зі студії «Театр Слова» Серафіма Мітюшина та Наталя Шозда. Шестикласниця Серафіма Мітюшина  –  з поезією Ліни Костенко «Стоїть у ружах золота колиска» та інсценізацією сцени з драми Лесі Українки «Лісова пісня», де вона блискуче виконала роль Русалки Польової. Учениця 8 класу Наталя Шозда – з монологом Тірци з драми Лесі Українки «На рунах» та з уривком із поеми Ірини Жиленко «Чайна церемонія». Студійці раділи перемогам друзів:

I місце   –  Серафіма Мітюшина

I місце   –   Наталя Шозда

Щиро приєднуємося до привітань і зичимо володарям дипломів та медалей нових перемог. Хай рідне українське Слово живе в наших душах!