Сьогодні за участі заступника голови облдержадміністрації Руслана Шиханова відбулася онлайн-нарада керівників органів управління освітою райдержадміністрацій, уповноважених в управлінні освітою у громадах. Учасники обговорили новації в освітній сфері.

Також до заходу приєдналися фахівці Департаменту освіти і науки облдержадміністрації та голова постійної комісії з гуманітарних питань обласної ради Світлана Македонська.

  • Ми зібралися з Вами, щоб обговорити найбільш актуальні питання, пов’язані зі змінами у законодавстві, які хвилюють як наших співгромадян так і освітянську спільноту. Насамперед, це розбудова профільної старшої школи і формування ефективної мережі закладів загальної середньої освіти, – зазначив Руслан Шиханов на початку заходу.

Виконуючий обов’язки директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Віктор Захарчук розповів учасникам наради про особливості побудови ефективної мережі закладів загальної середньої освіти, формування органів управління освітою в сільських, селищних, міських  радах. Крім того, спеціалісти Департаменту звернули увагу керівників органів управління освітою на новації у процедурі зарахування дітей до закладів дошкільної освіти, переліку категорій осіб, які мають право на першочергове зарахування, оновленні основних засад діяльності дитсадків та інші  зміни у законодавстві.

Окремо учасники наради обговорили питання використання коштів освітньої та інших субвенцій, яке часто виникає.

Заступник голови облдержадміністрації Руслан Шиханов наголосив на необхідності прискорення роботи по формуванню замовлення з закупівлі шкільних автобусів на умовах співфінансування у 2021 році.

picture (2)picture (3)picture (4)picture (5)picturepicture (1)