04.11.2022  відбулась нарада щодо реалізації міжнародного проєкту в сфері профтехосвіти.

На сьогодні в Україні здійснюється реформа професійної (професійно-технічної) освіти. В Запорізькій області та ще в шести пілотних регіонах (Вінницькій, Львівській, Миколаївській, Полтавській, Рівненській,  та Чернівецькій областях)  впроваджуються різні проєкти за підтримки Європейського Союзу.
Департамент освіти і науки облдержадміністрації та Запорізька обласна федерація роботодавців в рамках реалізації міжнародного проєкту, разом з німецькою компанією SEQUA працюють над удосконаленням співпраці приватних підприємств із закладами професійної (професійно-технічної) освіти Запорізької області.
Одним із напрямів цієї співпраці є впровадження дуальної форми навчання та здійснення перепідготовки дорослого населення з числа внутрішньо переміщених осіб за скороченими програмами. З метою подальшого розвитку цих напрямів та фінансування проєкту з боку німецької сторони, між німецькою організацією SEQUA та закладами професійної (професійно-технічної) освіти міста Запоріжжя укладено договори про співпрацю.
В експерименті беруть участь ДНЗ “Запорізький політехнічний центр професійно-технічної освіти” та ДНЗ “Запорізьке машинобудівне вище професійне училище”. Навчально-методичне забезпечення проєкту здійснює Науково-методичний центр у Запорізькій області.
Сьогодні було підбито проміжні підсумки нашого проєкту.

photo1667630104 (3)photo1667630104 (1)photo1667630104 (2)photo1667630104