Цього року досягнуто домовленості щодо участі учнів з України в найбільшому змаганні Європи з фінансової грамотності серед підлітків віком 13−15 років European Money Quiz, яке щорічно проходить у межах заходів, присвячених Всесвітньому тижню грошей (англ. Global Money Week 2023). Щороку в ньому беруть участь більше 30 країн світу. Національний банк  є офіційним координатором European Money Quiz в Україні. Змагання відбуваються між командами, які складаються з двох учнів.

Змагання проходитимуть у два тури:

  • національний відбір та
  • фінальне змагання.

Національний відбір відбудеться в прямому ефірі в дистанційному форматі на платформі ZOOM за допомогою сервісу Kahoot 21 березня 2023 року.

Переможці, які посядуть перше, друге та третє місця в національному відборі отримають грошові призи, які можуть бути витрачені на потреби свого класу з облаштування кабінету з фінансової грамотності. Усі учасники отримають електронні сертифікати учасника національного відбору European Money Quiz 2023.

Команда, яка посяде перше місце під час національного відбору, представлятиме Україну на змаганнях у Брюсселі (15-16 травня 2023 року). Переможці отримають грошові призи та титул переможців Європи. Грошові призи можна буде використати на навчальні потреби класу/школи.

Змагання в обох турах проводитимуться українською мовою, команда з України буде забезпечена перекладом запитань.

Для участі в змаганні вчителям потрібно попередньо зареєструвати команди учасників до 10 березня 2023 року. Кількість команд необмежена.

Форма для реєстрації вчителів: https://forms.gle/PTW2YiAyaavw3FQA7.

Дізнатися більше про змагання та знайти посилання на вікторини в Kahoot, які допоможуть потренуватися відповідати на запитання, можна в Інструкції для вчителів за посиланням: https://cutt.ly/p3y61B7.

Уся інформація також буде розміщена на вебсайті Центру фінансових знань Талан https://talan.bank.gov.ua/.

У разі виникнення додаткових запитань надсилайте запит на електронну пошту talan@bank.gov.ua з темою “European Money Quiz”.