Про актуальні питання роботи закладів загальної середньої освіти Запорізької області розповіла директорка Департаменту освіти і науки ОДА Людмила Бухаріна на нараді очільника ЗОВА Юрія Малашка. До обговорення долучилися представники структурних підрозділів та апарату ОДА, а також очільники районних та військових адміністрацій населених пунктів.

Так, за інформацією керівників органів управління освітою області, наразі проведена значна робота щодо замовлення документів про загальну середню освіту випускникам 2023 року. Зокрема, сформовані пакети документів для отримання свідоцтв про базову середню освіту для 88,8% дев’ятикласників; для отримання свідоцтв про повну загальну середню освіту 91,7% одинадцятикласників пакети документів сформовані. Остаточне замовлення документів заплановане на другу половину червня.

Директорка профільного Департаменту зазначила, що заклади загальної середньої освіти завершують 2022/2023 навчальний рік, самостійно визначивши день закінчення освітнього процесу, забезпечують виконання освітніх програм та навчального плану, а також психологічну підтримку дітей, у тому числі після завершення навчального року.

Крім цього, посадовиця наголосила, що державна підсумкова атестація у 2022/2023 навчальному році не проводиться. Водночас з цим освітні заклади вже розпочинають роботу щодо набору учнів до майбутніх перших класів, яка регулюється в умовах воєнного стану рішеннями засновників.

Людмила Бухаріна розповіла, що задля своєчасного формування замовлень на виготовлення документів про початкову, базову середню та повну загальну середню освіту для учнів навчальних закладів, розташованих на тимчасово окупованій території області, Міністерством освіти і науки України та ДП «Інфоресурс» розблоковало доступ 14 органів управління освітою сільських, селищних, міських рад Бердянського, Василівського, Мелітопольського, Пологівського районів до Єдиної державної бази з питань освіти. Лише після усунення недоліків користувачі ЄДЕБО зможуть вносити зміни в реєстр.

https://www.zoda.gov.ua/news/65421/rozpochato-protses-zamovlennya-dokumentiv-pro-zagalnu-serednju-osvitu-dlya-uchniv-zaporizkogo-regionu.html

picture (1)picture (3)picture (4)photo1684262239