Міністерство освіти і науки України у партнерстві з ІRЕХ (Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів), Академією української преси, Міністерством культури та інформаційної політики України за підтримки Посольства США в Україні та Міністерства закордонних справ і міжнародного розвитку Великої Британії реалізує проєкт «Вивчай та розрізняй: інфомедійна грамотність в освіті».

Проєкт «Вивчай та розрізняй: інфомедійна грамотність» спрямований на посилення стійкості до дезінформації та маніпуляцій через зміцнення навичок критичного сприйняття інформації серед освітян і учнівства, та формування попиту на якісну інформацію у системі загальної середньої освіти в Україні.

З 2018 року до проєкту долучилося 1 558 шкіл, 3 612 вчителів та 864 директори, які охопили понад 82 000 учнів з 24 областей України.

У січні 2023 року відбувся запуск другої фази проєкту «Вивчай та розрізняй: інфомедійна грамотність в освіті». У межах діяльності проєкту в 2023 році до проєкту планується залучити близько 300 закладів освіти та близько 1000 вчителів таких предметів: українська мова та література (8-9 класи), історія України та всесвітня історія (8-10 класи), мистецтво (9 клас).

Деталі та реєстрація за посиланням: https://l2d.in.ua/

Контактна особа щодо набору: Юлія Гуза, керівниця проєктів Академії української преси, тел: (067) 638-71-62; ел. пошта: y.guza@aup.com.ua