Проєктна діяльність є однією із «візитних карток» Запорізького січового колегіуму із перших днів його створення. Цей складний рік не став винятком у процесі міжнародної співпраці та є багатим на здобутки колегіантів на міжнародній платформі eTwinning.  Авторами та керівниками словацько-українського проєкту «Ілюстрована книга народних пісень» є Мартін Беніковський, вчитель словацької мови та літератури, громадянської освіти Білінгвальної гімназії (м.Жиліна, Словаччина) та Наталія Гутарук, вчитель англійської мови  Запорізького Січового колегіуму (Запоріжжя, Україна).

Учасниками проєкту стали учні 17-19 років, які в міжнародних командах мали можливість зануритися у поетичний світ народних пісень Словаччини та України. Дослідницька робота тривала понад три місяці та супроводжувалася великою кількістю творчих зустрічей, на яких учасники мали можливість обговорити особливості кожної із пісень, що були обрані для ґрунтовного аналізу. Кожна із зустрічей мала певну «родзинку» адже учасники з радістю ділилися особливостями своєї національної культури: співали разом пісень, долучали народні пісні у сучасній обробці, фокусувалися на тих особистостях, завдяки яким ці народні пісні були популяризовані. Спільним результатом діяльності  стала електронна книга ілюстрацій, до кожної із проаналізованих командами пісень. На фінальній зустрічі команди аргументували вибір тієї чи іншої техніки малювання, заглибилися у трактування образів та поділилися думками стосовно подальшої співпраці.

Проєкт отримав відзнаку «Проєкт місяця» у Словаччині та приніс учасникам неабияке задоволення від активної співпраці, спільних відкриттів та усвідомлення важливості культурної дипломатії. Усі учасники нагороджені призами та пам’ятними подарунками.