В кінці січня 2021 року в духовній столиці нашої держави – у місті Львів відбувся VI Міжнародний багатожанровий фестиваль-конкурс «Samocvity OnLine», організаторами якого були ГО «Арт-Центр «Антре» (Україна) та Fundacja «Inspsracja+» (Польща) за підтримки Львівського коледжу культури й мистецтв. У фестивалі-конкурсі взяли участь школярі й студенти не лише з України, а і з зарубіжжя. Оцінювало майстерність виконавців компетентне журі з України, з Польщі та Латвії.

Понад 300 конкурсантів взяли участь у фестивалі-конкурсі,  і кожен з них боровся за гідне місце – місце переможця.

Запорізький Січовий колегіум був представлений у номінації «Декламація» п’ятьма студійцями «Театру Слова» однієї (середньої) вікової групи. Цікавим і різноманітним був репертуар читців: Наталя Шозда – диптих Оксани Забужко «Туга за батьківщиною» та монолог Тірци з драми Лесі Українки «На руїнах»; Арсеній Малюга – «У селі одному на Поділлі» Ліни Костенко; Тимофій Риморенко – Василь Симоненко, «В букварях ти наряджена й заспідничена…»; Андрій Дводненко – Іван Драч, уривок із поеми «Гора»; Андрій Войтенко –  байка Леоніда Глібова «Ведмідь-пасічник» та поезія Юрія Єршова-Холодного «Річка Молочна». У виконанні трьох читців: Арсенія Малюги, Андрія Дводненка та Тимофія Риморенка – прозвучав диптих «Присвята Іванові Франку»  Івана Драча та Дмитра Павличка.

Результати VI Міжнародного фестивалю-конкурсу засвідчили:

I місце  –   Андрій Войтенко

II  місце –  Наталя Шозда

                  Андрій Дводненко

                  Тимофій Риморенко

                  Арсеній Малюга

Зауважимо, що Андрій Дводненко та Тимофій Риморенко вперше брали участь у такому конкурсі й досягли високих результатів. Вітаємо з гідною перемогою студійців «Театру Слова»!

Сьогодні студія «Театр Слова» готується до відзначення 150-річчя Лесі Українки. В день народження великої Поетеси до колегіуму завітає весна: її оживлять тепер уже дипломанти міжнародних фестивалів-конкурсів в інсценізації драми-феєрії Лесі Українки «Лісова пісня». Успіхів вам, переможці! Пам’ятаймо Лесине: зумій «своїм життям до себе дорівнятись…»