Український вишитий рушник – це святиня нашого народу, наш родовід і пам’ять, символ добра та любові. Рушники є атрибутами народних звичаїв та обрядів. Вони є окрасою житла, а також оберегами від усього лихого. Важливі події у житті кожного українця ніколи не обходилися без рушників.

Я візьму той рушник, простелю, наче долю…

Так писав про рушник видатний український поет Андрій Малишко.

От уже другий рік поспіль випускники Запорізької школи-інтернату «Козацький ліцей» да­ру­ють освітньому зак­ла­ду на згад­ку ви­ши­ті руш­ники. Але ці рушники не прос­ті, ад­же на кожному поруч з ор­на­мен­тами – ще й пріз­ви­ща та імена всіх уч­нів, що за­вер­ши­ли шко­лу.

Окрім вишиваної традиції, яку започаткувала директор Оксана Губіна, випускники дарують також фотографію класу у великій рамці. Фотостіна спогадів та вишиті рушники прикрашають фойє ліцею.

30 травня 2022 року до рідної школи завітали випускники 2022 року з вишиваними полотнами та пам’ятними світлинами. Від­по­від­но до тра­ди­ції передали подарунки закладу освіти. Подякували за незабутні кращі роки, проведені в стінах другого рідного дому.

Директор привітала одинадцятикласників – юних пташат, які вилітають з родинного гнізда, з початком нового етапу у житті та побажала у будь-яких обставинах залишатися Людиною, успішно вступити до обраних закладів освіти та з оптимізмом і впевненістю йти до своєї мети.

Випускники 2022 року Козацького ліцею – красиві, талановиті, цілеспрямовані, амбіційні, впевнені, сміливі та загартовані життєвими випробуваннями, наша гордість – переступили поріг, який символізує закінчення дитинства, й дали старт у доросле життя.

Нехай стелиться Вам доля рушниками під мирним блакитним небом України!

345612