Початок квітня щороку кличе кожного з нас дбати про власний фізичний стан, про власне здоров`я, бо лише  міцне здоров`я –  запорука нашого життя, нашого майбутнього. Чому саме на початку квітня ми  по – особливому думаємо про здоровя?  Бо 6 квітня світ відзначає і Міжнародний день спорту на благо миру та розвитку, і Всесвітній день здоров`я. Справді, здоров`я –  найбільша цінність для кожної людини. Зміцнення здоров’я має стати прагненням, життєвою необхідністю і юних, і сивочолих. Особливо сьогодні, в час світового випробування людства  загрозами пандемії. Рухова активність, жвавий і різноманітний відпочинок є найкориснішими для всіх, хто хоче бути здоровим і міцним упродовж усього життя.

 Вихованці Січового колегіуму добре усвідомлюють це. На уроках з основ здоров’я навіть в умовах дистанційного навчання вони створюють відеоролики, колажі, слайдшоу про переваги активного способу життя та відпочинку, спортивних тренувань та змагаь. І все це колегіанти виконують творчо, унікально.  Бо ж наші вихованці  –  завзяті, активні, талановиті. Та й їхні старші товариші  –  вчителі є не менш завзятими, активними, талановитими. Тож не лише на шляху до грунтовних знань, а й на шляху до міцного здоров’я  вони разом – учні і вчителі. Будьмо разом  –  здоровими, міцними, витривалими!

А до Міжнародного дня спорту вихованцями Січового колегіуму був запущений онлайн-флешмоб  «Активні рухи» в форматі «Черлідинг»,  у результаті якого  колегіантами були опановані запропоновані їм танцювальні рухи. Учні не лише самі охоче виконували визначені танцювальні рухи, а й запросили до цього ровесників із інших освітіх закладів. Так і розширився наш спортивно-танцювальний флешмоб, до якого з часом долучилися ще молодші запоріжани  –  вихованці Центру розвитку дитини «Хортицький». Щиро вітаємо всіх, хто разом із нами рухається, танцює, пам’ятаючи, що фізична активність  –  запорука нашого здоров’я, нашого життя. Отож танцюймо, радіймо життю разом із Січовим!