З нагоди Дня Соборності України та виховання у громадян почуття патріотизму і гордості за свою державу вихованці КЗ «Центр туризму» ЗОР з різних куточків Запорізької області взяли участь у тематичних заходах, незважаючи на жорсткі карантинні обмеження.

Завдяки широкому вибору інформаційних засобів було проведено численні онлайн-бесіди, які включали перегляд фільмів та презентацій, онлайн-конкурси, взято участь у різноманітних флеш-мобах.

Вихованці створювали фотоколажі, малювали та складали композиції і виконували інтерактивні вправи для розуміння поняття «соборність».

Наприклад, серед гуртківців Токмацького відділу туризму була проведена інформаційно-просвітницька бесіда «Україна – єдина Соборна держава». Потім гуртківцям за посиланням у групі Viber була запропонована в онлайн-режимі гра-пазл «Моя Україна» на швидкість збирання.

У гуртках Веселівського відділу туризму (керівники Мусіхіна Г.П., Остроконь Ю.В., Алєксєєва Е.М.) відбувся конкурс малюнків “Україна – це ми”. Керівник гуртка Орел А.В зі своїми вихованцями провела онлайн-флешмоб “Ми єдині”, зібравши в одному колажі фотографії дітей, що наче взялися за руки. Під керівництвом Гушуляк С.В гуртківці організували онлайн-флешмоб поробок “Україна”, під час якого кожен робив з предметів вдома напис «Україна», а фото зібрали в єдину відео-презентацію.

З року в рік яскравим проявом єдності, прагнення українського народу до свободи, був «живий ланцюг», організований патріотичними силами 21 січня 1990 року з нагоди 71-ї річниці проголошення Акта Злуки. Кмітливі українці знайшли можливість у 2021 році створити перший в історії диджитал-ланцюг Соборності, який поєднав Київ та Сімферополь. Він був створений з аватарок учасників, які одна за одною простягнулися на 1058 кілометрів від Софійської площі у Києві до парку Тараса Шевченка у Сімферополі. За руки взялися понад 40,5 тисяч українців, серед яких і наші гуртківці та працівники.

Заходи, проведені в рамках дня Соборності, подарували розуміння того, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети – побудови духовно багатої, вільної та демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки.

030507101101