Здається, ніколи ще в Січовому колегіумі не було такої напруженої тиші: ні тобі бадьорих дзвінків «Запрошуємо на урок!», ні тобі веселого сміху колегіантів «Ура! Перерва!» .

Січовий сьогодні суворо-тривожний: в країні йде війна з зухвалими й ненависними сусідами-окупантами. Січовий сьогодні разом з усією Україною живе напруженим життям заради майбутньої перемоги над російським ворогом.

Велика родина Січового – викладачі, учні та їх батьки, випускники колегіуму разом із місцевою громадою, разом з волонтерами щодня наближають перемогу. Чоловіки – викладачі та працівники колегіуму  сьогодні стали бійцями ЗСУ та вступили до підрозділів сил тероборони. Працівники колегіуму вносять свою частку у зміцнення тероборони: створюють укріплення, перевозять вантажі, чергують в укриттях тощо. Сплетені добрими й вправними руками маскувальні сітки допоможуть нашим захисникам бути непомітними для ворога, а значить прицільно знищувати окупанта. Колегіантська родина зібраними коштами підтримує нашу армію-захисницю, додаючи й власну дещицю до загальнонародної військової скарбниці.

Січовий колегіум завжди випромінював енергію патріотизму, справжньої любові до рідної землі, до нашої України. Й сьогодні Січовий є джерелом духовної наснаги нашого народу, нашої нації: висока поетична поезія, пісня, відеоролики, створені колегіантами, піднімають дух народу, нації, вселяють віру в перемогу, в майбутнє нашої незламної, непереможної України. Окрім духовної місії, колегіум причетний до буденних, але конче потрібних справ: приготування їжі для воїнів тероборони, збирання продуктів, медикаментів, одягу воїнам та переселенцям з тимчасово окупованих ворожою російською армією регіонів. Викладачі, всі педагоги колегіуму підтримують постійні зв’язки з вихованцями та їх батьками в онлайн та телефонному режимі, допомагаючи розв’язувати багато нагальних проблем та надавати психологічну допомогу.

Січовий і січовики знають: після нашої Перемоги, яку ми зустрінемо разом, колегіум святкуватиме своє переможне, виборене всією Україною, всіма українцями, всім світом та найперше – нашими славними захисниками Тридцятиріччя. Перемоги нам усім! Слава Україні!

P.S. До цього додамо ще важливе. Чимало колишніх колегіантів, закінчивши престижні виші в Україні та за її межами, ставши громадянами світу, сьогодні, в країнах Європи та Америки роблять все, щоб допомогти й рідній Україні, і її громадянам. Спасибі вам, дорогі наші, вірні наші, надійні наші! Разом – до Перемоги!