Департамент освіти і науки Запорізької обласної державної адміністрації інформує, що відповідно до розпорядження голови облдержадміністрації від 29.03.2022 № 138 «Про організацію освітнього процесу» у закладах загальної середньої, позашкільної, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти, які розташовані на території м. Запоріжжя та сільських, селищних, міських рад Запорізького району з 30 березня 2022 року відновлюється освітній процес виключно за дистанційною формою навчання з урахуванням безпекової ситуації на територіях.

Цим же документом зобов’язано голів Бердянської, Василівської, Мелітопольської, Пологівської районних військових адміністрацій; сільських, селищних, міських голів вказаних районів для збереження життя і здоров’я учасників освітнього процесу оголосити продовження вимушених канікул у закладах освіти до 01.05.2022, забезпечивши оплату праці працівників у повному обсязі.

Такий же алгоритм дій визначено і у наказі Департаменту освіти і науки облдержадміністрації від 29.03.2022 № 162 «Про організацію освітнього процесу» для закладів освіти обласного підпорядкування.

Звертаємо увагу, що освітній процес у закладах дошкільної освіти області не відновлюється до нормалізації безпекової ситуації.