23 грудня у межах реалізації спільного проєкту Міністерства освіти і науки та Міністерства цифрової трансформації «Ноутбук кожному вчителю» школи Водянської та Дніпрорудненської громад отримали ноутбуки для підвищення якості дистанційного навчання та інших форматів подачі знань. Ноутбуки передали освітянам перший заступник голови Запорізької обласної державної адміністрації Володимир Шустов та директор Департаменту освіти і науки Запорізької обласної державної адміністрації Людмила Бухаріна.

  • Світова пандемія привнесла багато змін у суспільне житті, зокрема, це спричинило і зміну підходу до надання освітніх послуг – перехід на дистанційну форму навчання. Урядова програма “Ноутбук кожному вчителю” спрямована на удосконалення матеріально-технічної бази закладів освіти та забезпечення функціонування якісного освітнього процесу в умовах карантину, – зазначив Володимир Шустов.

Також, як зазначила Людмила Бухаріна, програма «Ноутбук кожному вчителю» – це важливий крок до діджиталізації навчання. Для педагогів стало справжнім викликом необхідність переходу до дистанційної форми навчання. Наразі головним завданням, яке стоїть як перед владою, так і перед вчителями – не допустити погіршення якості освітніх послуг. Ноутбуки мають допомогти вчителям працювати ефективніше, підвищувати свій фаховий рівень, отримувати інформацію з різних джерел, комунікувати з багатьма учасниками освітнього процесу  та переймати корисний досвід.

picture-6picture-7picture-8picture-9picture-10picture-11picture-12picture-13picture-14picture-1picture-2 (1)picture-3 (1)picture-4picture-5