На сьогоднішній день модернізація освіти  потребує нових технологій навчання дітей дошкільного віку, орієнтуючи педагогів на використання у своїй діяльності більш ефективних форм і методів, що дозволяють будувати педагогічний процес на основі розвивального навчання. Однією з таких технологій є дитяче експериментування, що дає можливість формувати у дітей реальні уявлення про різноманітні сторони досліджуваного об’єкта, про його взаємини з іншими об’єктами і з середовищем існування.

Результатом впровадження експерементально-дослідницької діяльності в освітній процес дошкільними групами КЗ ЗСЗШІ «Джерело» ЗОР стало проведення 12.12.2019р. заняття-розваги з дітьми з порушеннями слуху «Диво-дивне, дивина – це водичка, рідина».

Під час заходу вихователями були створені атмосфера зацікавленості та  чуда, оптимальні умови для прояву пізнавальної активності всіх дітей і  кожного вихованця зокрема. Педагоги при підготовці заняття  урахували інтереси, попередній досвід, рівень розвитку інтелектуальної, комунікативної та морально-вольової сфери вихованців. Діти перетворилися на справжніх чарівників-дослідників, які працювали разом у лабораторії з головним персонажем – Всезнамусом. Малюки мали змогу не тільки спостерігати за дослідами, а самостійно проводити їх, переконуючись на власному досвіді, що вода має різні стани, різну температуру, вміє підніматися угору, є розчинником. З захопленням дошкільники експериментували з різними предметами, з’ясовуючи тонуть вони чи плавають. Діти використовували свій чуттєвий досвід, самостійно аналізували результати, робили висновки, пізнавали сутність того чи іншого явища, а дорослі допомагали ретельно обстежувати та коментувати, те, що відбувається.

Під час розваги вирішувалось одне з найважливіших завдань сьогодення – формування у дітей екологічної свідомості, екологічно правильної поведінки у природному середовищі. Апогеєм свята, що викликало шквал емоцій та радощів, стало виготовлення окремо кожною дитиною мильних бульбашок, які після гри з ними діти залишили собі на згадку про ще одне незабутнє свято.

ГоловнаIMG_6425IMG_6478IMG_6495IMG_6507IMG_6527IMG_6590IMG_6614