Щороку в спеціальному загальноосвітньому закладі юні здобувачі освіти продовжують вражати своїми напрочуд гарними мистецькими виробами, які представляють культуру, ідентичність і традиції України.  Таким чином  багатий досвід «Джерела» демонструє високу ефективність при залученні до національно-культурного розвитку  учнів з особливими потребами.

На основі старовинних зразків декоративно-прикладного мистецтва у школі –інтернаті  створено куточок національного побуту, який завжди стає в нагоді     педагогам під час занять, ініційовано заняття в позаурочний час, яке дає можливість   кожному учневі взяти участь у майстер-класі по плетінню з обгортків початків кукурудзи та газетної лози , дізнатися  глибше  про інші ремесла України.

Найбільшим попитом користуються роботи з газетної лози. Це великий асортимент кошиків, підставок для гарячого посуду, вази під штучні квіти, тощо. Вони задовольняють господарсько-побутові потреби  та прикрасять будь-який сучасний інтер’єр. Саме своєю практичністю  ця чудова інтерпретація традицій і новаторства  набула найбільшої популярності.

Мозаїчні картини з яєчної скорлупи просто тамують подих у глядачів своєю неповторністю та оригінальністю. Ними систематично милуються  на міських та обласних виставках, а саме: «Берегиня українського роду», «Моя новорічна мрія», «Українські сувеніри», «Писанковий рай», «Знай і люби свій край», «Космічні фантазії». Цей різновид декоративно-прикладного мистецтва  по-особливому заслуговує великої шани. Активні учасники цього  творчого дійства  неоднократно  займали призові місця:  Бабенко А.,  Шелаєва Д., Савельєва А., Білодід В., Костюкова Є., Супрунова А.

У «Джерелі»  дуже цінують картинну галерею  та постійно збільшують її черговими шедеврами.  Діти мріють стати дизайнерами,  декораторами, майстрами  народного мистецтва.

Вивчення різних видів декоративно-прикладного мистецтва буде й надалі розкривати перед учнями «Джерела» багатство культурної спадщини українського народу, допомагати їм у засвоєнні різних звичаїв , традицій, які передаються з покоління в покоління! А зерно, яке засіюється на цьому етно -проєкті , обов’язково проросте!

ГоловнаIMG_3586IMG_3847IMG_3848IMG_20171006_121554IMG_20171130_075142