Цей день хвилюючий і незабутній своєю атмосферою, осінніми квітами, свіжістю оновлених класів і, звичайно, закличним першим дзвоником.

Усім, хто в цей День прийде до закладів освіти здобувати знання, бажаю успіхів, натхнення та нестримної волі до перемоги!

Головне – не втратити жодної дитини, зберегти в усіх природну допитливість і потяг до навчання, дати відчуття безпеки і поваги до кожного – ось та база, на якій стоїть реформа освіти.

Щира вдячність вам, дорогі педагоги, за самовіддану працю та бездоганне виконання такої відповідальної місії, як виховання підростаючого покоління. Саме ви сприяєте формуванню юних особистостей, від яких залежить наше майбутнє. Здоров’я вам, шановні педагоги, благополуччя, родинного тепла, старанних і вдячних учнів.

Шановні батьки! Сьогодні ваші діти роблять перші самостійні кроки, та вже зовсім скоро своєю працею вони прославлятимуть родину, віддаючи сили та знання на справу розбудови держави, зміцнення її могутності.

Переконаний, що виважені кроки влади, об’єднаних територіальних громад забезпечать доступність якісної освіти кожній дитині. Багато вже зроблено, проте ми не зупиняємося на досягнутому.

Тож нехай перший дзвоник пролунає в кожному серці радісним настроєм, вірою в завтрашній день та в успіх  розпочатих справ!