Виявляється, що й в оцю гарячу пору літніх канікул у закладах освіти можуть бути свята. Та ще й які! Як от у Запорізькому Січовому колегіумі…

9 липня здійснилася мрія багатьох поколінь колегіантів: колегіум став господарем сучасного футбольного поля. Його вибудували й облаштували для вихованців закладу Запорізька обласна рада, Департамент освіти і науки Запорізької облдержадміністрації разом із ТОВ «ЕРІН БУД».

Тож сьогодні до колегіуму дати життя новому полю прийшли шановні гості, вчителі, колегіанти, батьки. Запорізьку обласну раду представляли Володимир  Подорожко – керуючий справами виконавчого апарату ради і Микола Коротич – начальник відділу матеріально – технічного забезпечення та організації державних закупівель управління із загальних питань та матеріально – технічного забезпечення діяльності ради виконавчого апарату.

Ранкова прохолода, весняна зелень футбольного поля, радість від зустрічі рідних по духу людей – все це перетворило, здавалось би, ординарну подію у справжнє свято. Особливої привабливості додали йому карпатська трембіта й чарівна сопілка, що супроводжували дійство.

Зі словами подяки Запорізькій обласній раді, департаменту освіти і науки  ОДА звернулася директор колегіуму Валентина Єршова. Згадавши засади козацької педагогіки: виховувати патріотів-захисників рідної землі, які неодмінно мають бути високоосвіченими , фізично міцними й сильними, – Валентина Омелянівна запевнила, що такий щедрий подарунок закладу  сприятиме подальшим перемогам вихованців не лише в інтелектуальних, мистецьких, а й у спортивних змаганнях.

Володимир Подорожко висловив радість від того, що одна з найкращих шкіл області матиме відтепер спортивне поле, де будуть гартуватися фізично її вихованці. Обласна влада радіє кожній перемозі, кожному досягненню колегіуму і прагне підтримати його починання. Можливо, найближчим часом поряд із футбольним полем з’явиться й сучасний волейбольний та баскетбольний майданчик. На щастя, наші прагнення і мрії збуваються. Звичайно, якщо ми цього дуже хочемо.

Від імені справжніх господарів футбольного поля слово подяки висловив тепер уже 11-класник Юхим Лобода, з уст якого пролунало Звернення учнів Запорізького Січового колегіуму 2020 року до майбутніх колегіантів року 2050го.

Кульмінацією святкового відкриття футбольного поля колегіуму став перший гол, забитий у ворота юним футболістом – майбутнім колегіантом Назаром Коваленком. А потім… футболістами ставали і гості, і вчителі, і керівники колегіуму. І кожен захоплений вигук «Гол!» викликав надзвичайну радість у присутніх…

Справді, Запорізький Січовий колегіум відтепер став ще багатшим на одне велике, зелене, справжнє футбольне поле. Воно терпляче чекатиме своїх господарів, щоб уже в осінній прохолоді дзвінко лунало юне й переможне «Го-о-ол!»

IMG_20200709_161813ФотоIMG_20200709_161523IMG_20200709_161614