9 березня виповнилося 207 років з Дня народження Великого Кобзаря – генія українського народу  Тараса Шевченка. З цієї нагоди,  задля вшанування пам ‘яті поета для всіх минулих, сучасних та прийдешніх поколінь, у Запорізькій спеціальній загальноосвтній школі-інтернаті «Джерело» було проведено низку цікавих заходів. Усі вони мали на меті ще більше  ознайомити учнів школи з геніальним співцем українського народу, відкрити багатогранну постать поета. Слово безсмертного Кобзаря вражає наші серця мудрістю, силою віри в майбутнє України. Педагоги “Джерела” підготували різноманітні  тематичні заходи.  Вчителі української мови та  літератури Коваль Р.О.,  Засоріна О.В., Флюр Ю.О., Перегуда С.В. провели літературний марафон “О думи мої, думи! О слово моє…”. Він включав конкурс  читців-декламаторів  віршів  Т.Шевченка на тему “Якби ти нас, Тарасе, чув” та вікторину “Калейдоскоп життєпису Тараса Шевченка” серед школярів 5-8 класів. Дуже проникливим було читання віршів Шевченка учнями українською жестовою мовою. Учні старшої ланки “Джерела” теж долучилися до святкування Дня народження Кобзаря. У 10-А та 11-А  класах  вчителем української мови та літератури Шокарєвою О.Є. була проведена конференція  “Шевченко – маестро слова, пензля і печалі, митець пера, палітри і пророцтва”. Усе свято було пронизано великою любов’ю та шаною до видатного поета, художника, генія українського народу.

Тарас Шевченко – геніальний поет, але його мистецький талант знайшов свій напрочуд яскравий вияв і в живописі, і в  поезії. Вчитель української мови та літератури Сапальова Н.Г. провела у 10-Б та 11-Б класах літературну відеогодину “Шляхами Шевченкової долі”, а учні 7-Г , 9, 6-Б класів були залучені до перегляду кінофільму “Таємниці генія Шевченка”.   Учителем Засоріною О.В. була підготовлена інформаційно-тематична експозиція “Незабутній Тарас” та “Золотослів Шевченка”.

Українська символіка, кетяги калини, колоски пшениці, учнівські малюнки, портрети Шевченка прикрашали у цей день навчальні кабінети   та шкільні коридори, звучали записи пісень на слова поезій Т.Шевченка.  Джерелята отримали величезне задоволення від свята, присвяченого Дню народження безсмертного поета. Усіх об’єднав такий сучасний і такий актуальний сьогодні, як ніколи, наш наставник Тарас Шевченко.

Усі ці заходи, проведені у “Джерелі”, допоможуть вихованцям зрозуміти і усвідомити неоціненний вклад Т.Г.Шевченка у зародження української культури, мови, держави, ще раз переконатися, що поезія Шевченка – це вогник, схожий на полум’я свічки, що запалює душі людей!