День вишиванки. Це великий день,

Бо люди згадують сім’ю, родину.

Як шила мати і вела пісень,

Сорочку гарну вишивала сину.

Лягав собі узор на полотні,

А мати шила і думки вплітала.

Так долю вишивала день при дні,

Щоб добра доля сина не минала.

А як же вишивала рушники

І дарувала дітям на дорогу…

Щоб діти подолали всі шляхи

Й верталися до рідного порогу.

В тих вишиванках думи і пісні,

Про щастя мрії, туга за синами,

Тривога вічна, гарні дні ясні,

До Бога звернення — молитва мами.

Надія Красоткіна

Яскраво й весело відзначили 15-тий, ювілейний, Всесвітній день вишиванки у КЗ «Кам’янська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат» ЗОР 20 травня. Приємно було бачити у школі в цей день різноманіття кольорів та візерунків на вишитому одязі учнів і вчителів, піднесений настрій та посмішки. Після святкової лінійки учні взяли активну участь у творчій роботі майстер-класів, підготовлених талановитими педагогами. Діти із задоволенням відгадували загадки, ребуси, проходили географічний квест, ділилися знаннями з народознавства, розважалися на спортивному майданчику, виготовляли квітучі національні обереги, ліпили українські варенички з солоного тіста, створювали святкові емблеми, міні-вишиванки з паперу, національні візерунки, український рушничок.

Вихованці продемонстрували свою обізнаність і з екологічних питань, адже саме такій тематиці присвячено День вишиванки в 2021 році. Школярі у грі «Зробимо планету чистою» змоделювали сортування сміття. А завершилося святкування масштабним пісенно-танцювальним флешмобом «Українці, ми – єдина сім’я», під час якого всі виконали запальну жестову пісню і танок, а також фотосесією на добру згадку.

День вишиванки – це один з улюблених національних свят, коли дорослі покоління передають молодшим (дітям, онукам) щось дуже важливе та справжнє – любов та повагу до українських традицій, сімейних традицій, до історії, праці, краси, природи.

Тож бережімо та розвиваймо своє, рідне! Зі святом!

4123