Впродовж квітня для учнів школи-інтернату «Джерело» було проведено низку виховних заходів щодо пропаганди та впровадження правил екологічного гуманізму, які допоможуть ефективно просуватися в бік спасіння планети ЗЕМЛЯ.

Цікаво та весело відбувалися майстер-класи із сортування побутового сміття та зменшення його об’єму «Вчимося сортувати правильно». На заняттях діти працювали із задоволенням, відзначили, що набули нових знань щодо поводження з побутовими відходами та неодмінно використовуватимуть набуті навички протягом життя.

Майстерки доповнила екологічна гра “Сортуємо разом”, під час якої вихованці дізналися про типи відходів та правила сортування, переглянули навчально-пізнавальні відеоролики про важливість збереження планети Земля та зрозуміли, що природу треба берегти, адже це наш дім. Такі заходи формують звичку раціонально  та правильно утилізувати відходи,  виховують екосвідомість, вчать жити в умовах сталого розвитку.

Наразі, у  школі розміщено контейнери для збору макулатури, завдячуючи чому учні навчаються сортувати сміття у закладі та у своїх родинах.

На тренінгах  з екології та кліматичних змін  під назвою «Планета – мій дім»  школярі узагальнили свої знання про екологічну кризу, її наслідки та причини,  переглянули презентацію “Екологічні проблеми у світі”. Захоплюючим  було завдання запропонувати свої рішення  для кожної екологічної проблеми, щоб протидіяти зміні клімату.

Під час масштабного екочеленджу #ecoGreenChallenge «Хочеш змінити світ – почни з себе» школярі з задоволенням приймали #ековиклики та надавали звіти про їх виконання, долучаючи друзів, педагогів та вихователів. Не словом, а ділом продемонстрували те, що може зробити кожен з нас: використовувати екосумки, садити дерева та квіти, прибирати сміття на природі, раціонально використовувати воду та електроенергію, споживати рослинну їжу.

Дбайливе ставлення до природи, навколишнього природного середовища – важливий крок на шляху розвитку та виховання підростаючого покоління.

viber_image_2021-04-24_10-21-09viber_image_2021-04-24_10-34-02viber_image_2021-04-24_10-41-59Головна