JOTA-JOTI – чи всім відома й зрозуміла ця красива назва? Певне, що ні. Тож   трішки інформації. Молодіжні скаутські об’єднання здавна діють у світі. І не лише у певній країні – скаутські гурти прагнуть до об’єднання на світовому рівні. Мета такого єднання – висока й благородна: виховання всесвітнього братерства та допомоги молодим скаутам у пізнанні інших народів та націй шляхом безпосередньої взаємодії з ними. Перше Всесвітнє скаутське зібрання (джамборі) відбулося ще в 1920 році в Лондоні. У ньому взяли участь 8000 скаутів із 34 країн.

В наш час JOTA-JOTI – найбільша в світі цифрова скаутська подія, що відбувається в режимі онлайн і «по повітрю». Щороку в жовтні цей світовий  просвітницький захід збирає понад 2 мільйони скаутів, які мають змогу, користуючись сучасними комунікаційними технологіями, спілкуватися зі скаутами понад 170 країн світу.

Скаутському гурту «Хорс» Січового колегіуму цьогоріч, попри несприятливі умови й обставини, пощастило стати частиною величезної дружної скаутської родини. Від 14 до 16 жовтня наші скаути-колегіанти Катерина Мананкова, Єва Вервес, Іларія Сольона, Захар Лян, Андрій Сіянко, Назарій Дорожкін, Гліб Стулій, Єгор Солодуха, Арсеній Ковальов, Аліна Ощепкіна разом із їх дорослим лідером – викладачем історії Олександром Стовбінським взяли активну участь у цій наймасштабнішій, найбільшій у світі цифровій та радіоскаутській події.

JOTA-JOTI познайомила наших скаутів із досягненнями та новаціями ХХІ століття, яким вони можуть навчитися в скаутингу, з цінностями глобального громадянства. Відкрита й доступна скаутам всього світу подія дозволяє молодим громадянам спілкуватися між собою за допомогою Інтернету та аматорського радіо. Участь у JOTA-JOTI залучила  скаутів Січового до освітньої діяльності, яка розвиває командну роботу, міжкультурні розуміння, виробляє навички майбутнього. Гурт скаутів «Хорс» гордий бути частиною всесвітнього скаутингу і нетерпляче чекає наступних цікавих і пізнавальних зустрічей зі скаутами світу. Творімо світ майбутнього разом!

1IMG_20221019_114309_809IMG_20221019_114221_367