Про Олексія Сафронюка знає, напевне, кожен колегіант: не годиться не знати талановитого юнака-інтелектуала, який приніс рідній школі стільки доброї слави!..

Сайт Запорізького Січового колегіуму рясніє від назв інтелектуальних змагань, у яких брали участь вихованці закладу. Ім’я Олексія  –  в інформаційних повідомленнях про ті з них, що пов’язані з математикою, фізикою, інформатикою. Лише цього складного навчального року Олексій Сафронюк посів І місце в МАН за науково-дослідницьку роботу з математики, переміг в обласній олімпіаді з астрономії, з інформатики, з інформаційних технологій. Нещодавно обдарований одинадцятикласник-випускник став срібним призером Міжнародного конкурсу з астрономії та астрофізики. Зауважимо : в конкурсі взяли участь понад 6500 конкурсантів; завдання конкурсу подавалися англійською мовою, що дозволяє стверджувати високий рівень знань Олексія і з іноземної мови.

Гідними колегіанта-інтелектуала стали й результати ЗНО :математика   -198, фізика   –  193, українська мова й література  –  192 бали.

Запорізький Січовий колегіум пишається тобою, Олексію! Сьогодні ти залишаєш рідну школу. Але добра слава про тебе – працьовитого, наполегливого, цілеспрямованого, відповідального, залюбленого в науку колегіанта перейде до тих, хто йде тобі на зміну. Твоя школа дякує тобі за славні сторінки, що ти вписав в її історію. Колегіум чекатиме на твої подальші успіхи й неодмінно радітиме  твоїм новим перемогам у науці, в житті. Впевнені: Україна одержала від Січового колегіуму достойного випускника, який своїм талантом, своєю працею служитиме нашій молодій державі. Щасливих життєвих доріг тобі, Олексію!