«Гра в театр» дозволила нашим колегіантам долучитися до театрального мистецтва з урахуванням особливостей «форум-театру» як інтерактивної методики, яка дозволяє спробувати себе в ролі актора всіх, хто висловлює бажання. Наближена до життя, інтересів, проблем підлітків постанова не залишила байдужими присутніх – як дітей, так і дорослих.

Всі разом: «актори», «глядачі-актори» шукали шляхи розв’язання складних ситуацій, які виникають у взаємовідносинах в школі, занурюючись в емоційні переживання головного героя, відчуваючи результати свого втручання…, тим самим переконуючись, що думка кожного і конкретна дія важливі. А отже, говорячи словами Августо Боаля–автора методики «Форум-театру», відчути себе творцем щасливого сьогодні.

Натхненні успіхом учасники «Форум-театру» вже обговорюють ідеї для нових сценаріїв, адже вони їх пишуть самі, нових аудиторій глядачів, радіють від того, що їх команда поповнюється новими учасниками. І це правильно, оскільки технології «Форум-театру» сприяють формування емоційного інтелекту – здатності людини усвідомлювати свої емоції, вміти аналізувати і правильно їх тлумачити,умінню зберігати емоційний баланс, особливо в критичних ситуаціях, вмінню розуміти оточуючих, допомагати їм з урахуванням їхнього емоційного стану, здатності налаштовувати контакти та взаємодіяти з тими, хто нас оточує, враховуючи емоційний стан не окремо взятої людини, а цілого колективу – того, що дозволить молодій людині у найближчому майбутньому стати успішною.