З метою підвищення кваліфікації кадрів туристського активу Запорізької області у 2021 році проводяться очно-заочні курси підготовки інструкторів дитячо-юнацького туризму (далі – Курси).

На Курси подали заявки 48 педагогічних працівників, що працюють з учнями та вихованцями у напрямку спортивного туризму та краєзнавства Запорізької області з закладів позашкільної, загальної середньої освіти, професійної (професійно-технічної) та вищої освіти з міст Запоріжжя, Мелітополь, Бердянськ, Енергодар та об’єднаних територіальних громад області.

Курси проводяться комунальним закладом «Запорізький обласний центр туризму і краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді» Запорізької обласної ради спільно з Запорізькою обласною федерацією спортивного туризму у відповідності до Положення про систему підготовки кадрів спортивного туризму.

24.02.2021 був перший робочий день курсів. Він проходив в online режимі на платформі сервісу для проведення відеоконференцій Google Meet.

Заняття з теми «Керівні та нормативні матеріали» провів інструктор спортивного туризму, суддя 1 категорії, керівник туристських груп (походів) КЗ «Центр туризму» ЗОР Жаков Олександр Володимирович.

За видами туризму та їх особливостями, класифікаціями туристських маршрутів, спортивній кваліфікації та спортивними розрядами з туризму  заняття провів старший інструктор спортивного туризму, майстер спорту України, суддя національної категорії, голова обласної маршрутно-класифікаційної комісії Запорізької федерації спортивного туризму Некрасов Сергій Андрійович.

Чекаємо участі курсантів на наступному занятті, яке відбудеться 3 березня о 15.00.