28 лютого 2021 року вперше за всю свою історію у онлайн-форматі пройшов обласний етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів Малої академії наук України, який об’єднав усю Запорізьку область і висвітлив її потенціал.

У захисті науково-дослідницьких робіт Малої академії наук України взяли 15 учнів Запорізької школи-інтернату «Козацький ліцей».

Члени журі онлайн оцінювали вміння учасників презентувати дослідження у форматі «запитання-відповідь», аргументовано доводити свою точку зору та презентувати найбільш суттєві результати дослідження.

Отож вітаємо кращих ліцеїстів, переможців і призерів ІІ (обласного) етапу Всеукраїнського конкурсу МАН:

 І місце посіла учениця 11-Б класу Норова Анна у науковому відділенні «Філософія та суспільнознавство» секції «Соціологія» з роботою на тему «Впровадження сексуальної освіти в українських школах як шлях до свідомого суспільства» (Керівниця – практичний психолог ліцею Сєркова Анастасія Григорівна).

«З жовтня ми з Анною завзято працювали над цим проєктом. Аналіз наукових джерел, пошук інформації з теми, проведення соціологічного дослідження, обробка результатів та складання орієнтованої програми з  дисципліни «Сексуальна освіта» – все це неабиякий досвід для нас обох…» – пише наукова керівниця Анастасія Григорівна на своїй сторінці у Facebook.

Відділення «Економіка»

Секція «Мікроекономіка та макроекономіка»

І місце здобула учениця 11-Б класу Левченко Владислава, яка успішно захистила свою наукову роботу на тему «Управління кадровим потенціалом з метою забезпечення його конкурентоспроможності на ринку праці» (Керівниця – Череп Алла Василівна, гурток «ФінГра»).

ІІ місце посіла учениця 10-В класу Вербова Ксенія з дослідженням на тему «Впровадження інтелектуальної освіти в українських школах як шлях до свідомого суспільства» (Керівниця – Череп Алла Василівна).

Відділення «Історія»

Секція «Етнологія»

         ІІ місце здобула учениця 8-А класу Нерезова Вікторія, яка презентувала й захистила роботу на тему «Побут сучасного українця: між минулим та майбутнім».

Науковий керівник – Гуленко Ким Сергійович (гурток МАН КЗ «Центр туризму» ЗОР) та консультант Лєто Олівія Ігорівна.

Секція «Історичне краєзнавство»

ІІІ місце – учень 10-Б класу Погребняк Іван (Тема дослідження: «Поміщицькі садиби на території Запорізького краю»).

Керівник – Гуленко Ким Сергійович.

Консультант – Лєто Олівія Ігорівна.

Секція «Історія України»

ІІ місце посів учень 9-Б класу Пасічник Святослав.

Ліцеїст під керівництвом Гуленка Кима Сергійовича та Лєто Олівії Ігорівни підготував цікаву дослідницьку роботу на тему «Укріплення Великого князівства Литовського на Нижньому Дніпрі в кін. XIV-XV ст.»

Відділення «Хімія та біологія»

Секція «Психологія»

ІІІ місце – учениця 11-А класу Кривокоритова Анна (Тема наукової роботи: «Процес групоутворення: за матеріалами психологічного експерименту». Керівник – Гуленко Ким Сергійович і консультант – Лєто Олівія Ігорівна.

Вітаємо переможців і призерів ІІ (обласного) етапу Всеукраїнського конкурсу МАН та їхніх наукових керівників із високими результатами і бажаємо Норовій Анні та Левченко Владиславі успішного захисту й перемоги на ІІІ Всеукраїнському етапі Конкурсу. Ви у нас найкращі!