З метою пошуку та підтримки здібних, обдарованих та талановитих дітей і молоді; патріотичного і громадянського виховання дітей; збереження культурної спадщини в Україні; залучення учнівської молоді до кращих традицій національного мистецтва, подальшого розвитку і підтримки талановитих творчих колективів та окремих авторів, комунальним закладом «Запорізький обласний центр художньо-естетичної творчості учнівської молоді» Запорізької обласної ради з 22 березня по 11 квітня 2021 року було проведено обласний заочний етап Всеукраїнської виставки-конкурсу декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва «Знай і люби свій край» серед учнів закладів загальної середньої, позашкільної, професійної (професійно-технічної) освіти та вихованців закладів освіти обласного підпорядкування.

На виставці було представлено понад 5000 експонатів з образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва: народні іграшки, петриківський розпис, різьблення по дереву, соломка, батик, валяння шерсті, писанки, вишивані роботи, вироби з бісеру, полімерної глини, холодного фарфору, макраме, оригамі, ковані та гончарні вироби тощо. Представлені роботи оцінювались за такими критеріями: композиційне рішення, назва роботи; технічна майстерність; оригінальність ідеї, стилю, манери, творче рішення; втілення авторського задуму (емоційне та естетичне враження від роботи); дизайнерське оформлення, трудомісткість та її доцільність при виконанні роботи.

Авторів, роботи яких посіли І, ІІ, ІІІ місця, було нагороджено дипломами Департаменту освіти і науки Запорізької облдержадміністрації. Понад 100 експонатів буде відправлено до м. Києва для участі у завершальному етапі Всеукраїнської виставки-конкурсу декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва «Знай і люби свій край»

Бажаємо нашим вихованцям перемоги на Всеукраїнській виставці-конкурсі!

Весняне кохання_Біленко Валерія_ПМЗ МПДЮТ м. ЗапоріжжяДо 150 річчя Лесі Українки Ліпчанський Олександр БДЮТ Заводського району м. ЗапоріжжяЗнай і люби свій край, Чуприна Євгенія, Мій квітучий край, БДтаЮТ Заводського районуКоти-розбійники-Гуляш і Компот. Клиженко Дар_я. ЦДЮТ Шевченківського районуКрошена Станіслава_ Декоративна підвіска_Пори року_ Вільнянський ЦДЮРДЛялька-мотанка Даринка_Жагаріна Лідія Дудар Аріна_Осипенківська СР..JPG_Перед Грозо_Коноваленко Марія_МелітопольСонячні квіти. Бояринцева Дар_я. ЦДЮТ шевченківського районуЩедра осінь. Ніколаєнко Ганна. ЦДЮТ Шевченківського району26_Домовленість по телефону_Кочеткова Таїсія_Гуляйпільська МТГБілявська Аліна_Весна. Пора нарцисів_Бердянська ОТГ