07.12.2022 з робочим візитом до Запорізької області прибув Міністр освіти і науки України Сергій ШКАРЛЕТ. Під головуванням Міністра освіти і науки України Сергія ШКАРЛЕТА, за участі голови обласної державної адміністрації, начальника обласної військової адміністрації Олександра СТАРУХА, заступника голови облдержадміністрації Віталія СИВОЛАПА, директора Департаменту освіти і науки облдержадіміністрації Людмили БУХАРІНОЇ, представників Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України в Запорізькій області, Головного управління Національної поліції України в Запорізькій області на базі комунального закладу “Запорізька спеціалізована школа-інтернат ІІ-ІІІ ступенів “Козацький ліцей” Запорізької обласної ради відбулася нарада «Освіта Запорізького краю в умовах війни». Були обговорені проблемні питання, щодо розвитку освіти Запорізького краю в умовах війни:

мережа закладів освіти;
руйнування освітніх закладів;
перевірка та облаштування укриттів;
форма роботи закладів освіти;
міграція здобувачів освіти та педагогічних працівників;
перебіг вступної кампанії 2022 року;
опалювальний сезон у закладах освіти;
функціонування пунктів незламності;

Під час робочого візиту Сергій ШКАРЛЕТ відвідав: комунальний заклад “Запорізька спеціалізована школа-інтернат ІІ-ІІІ ступенів “Козацький ліцей” Запорізької обласної ради, Запорізька гімназія №71 з поглибленим вивченням іноземної мови Запорізької міської ради, заклад дошкільної освіти(ясла – садок) № 100 «Гармонія» Запорізької міської ради. Міністр освіти і науки України оглянув укриття, поспілкувався з педагогічними працівниками та ознайомився з форматом проведення освітнього процесу.

На базі Запорізького національного університету відбулася зустріч зі студентським активом, де обговорили про виклики сьогодення з якими стикаються студенти, та їх подолання, про переведення на навчання за державним бюджетом, а також щодо бачення системи вищої освіти після Перемоги.

Сергій ШКАРЛЕТ провів нараду з керівниками закладів вищої освіти у Національному університеті «Запорізька політехніка», де насамперед присутні обговорили підсумки вступної кампанії 2022 року, перебіг освітнього процесу, безпекові питання.

1617181920123456789101112131415