30 березня завершився Обласний онлайн-фестиваль історичного краєзнавства учнівської молоді «Дослідники минулого». Впродовж трьох тижнів 20 команд з різних куточків Запорізької області брали участь у творчих та інтелектуальних конкурсах, до яких дуже відповідально та серйозно готувалися: вчили тексти, підбирали костюми та атрибутику, проводили паралелі подій минулого і сьогодення, відтворювали образи відомих історичних діячів, наповнювали факти і дати живими емоціями та зробили історію для нас більш близькою та знайомою.

Онлайн-фестиваль набув неабиякого розмаху у мережі Інтернет, про це свідчить більше 2400 учасників у створеній сторінці. Впродовж усього заходу учасники спостерігали за командами та активно підтримували своїх фаворитів. На сторінці висвітлено 130 дописів, які отримали велику кількість – 33000 реакцій: вподобайок, репостів та коментарів зі словами підтримки були своєрідною винагородою за старання та спонукали команди дійти до фіналу. Загалом, охоплення Онлайн-фестивалю у мережі склало 242 тисячі спостерігачів та вболівальників не лише з різних куточків України, а й з інших країн світу.

З привітальним словом до учасників заходу звернулися: методистка відділу позашкільної спеціалізованої та вищої освіти Департаменту освіти і науки Запорізької облдержадміністрації – Лариса Чурикова; директор КЗ «Центр туризму» ЗОР – Олександр Романчук та головний суддя Онлайн-фестивалю, керівник туристських груп (експедицій) – Юрій Сало. Вони привітали учасників, висловили захоплення чудовими виступами та гарними результатами у конкурсах та побажали юним історикам-краєзнавцям успіхів і нових досягнень.

За підсумками конкурсної програми у загальнокомандному заліку учасники здобули:

І місце: команда «Таврія» Костянтинівського районного НВО № 1 «Таврія» Костянтинівської сільської ради, вихованці КЗ «Центр туризму» ЗОР, (кер. Горбова О. А. та Кобзар А. О.) та команда «Веселка» КЗ «Маломихайлівський НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів-ДНЗ» Веселівської селищної ради, вихованці КЗ «Центр туризму» ЗОР (кер. Федоров О. В.);

ІІ місце: команда «Справа молодих» Енергодарського центру туризму краєзнавства та спорту Енергодарської міської ради (кер. Самойлова І. А.) та команда «Патріот» Вільнянської ЗОШ І-ІІІ ст. № 1 Вільнянської міської ради (кер. Супруненко В. О. та Потапенко А. С.);

ІІІ місце команда «Кліо» КЗ «Веселівська ЗОШ І-ІІІ ст. № 1», Веселівської селищної ради, вихованці КЗ «Центр туризму» ЗОР (кер. Лісовенко О. В.) та команда «Темеринда» КЗ «Центр туризму» ЗОР (кер. Бєлінська О. С.).

Онлайн-фестиваль залишив незабутні враження та позитивні емоції. Бажаємо всім учасникам залишатися такими ж активними, креативними та найголовніше – здоровими!

Дякуємо командам, їх керівникам та всім, хто долучився до творення нової живої історії! Успіхів! І до нових зустрічей!

Матеріали конкурсної програми знаходяться на офіційній сторінці Онлайн-фестивалю у соціальній мережі Facebook

https://www.facebook.com/groups/431555118079454/?notif_id=1615276828679390&notif_t=group_milestone&ref=notif.

 

05020304