ТЕТЯНА ДУЦИК

Населений пункт: смт Балабине Запорізької області

Навчальний заклад: Балабинський навчально-виховний комплекс «Школа І-III ступенів — гімназія «Престиж» Запорізького району Запорізької області

Предмет: Англійська мова (початкова школа), Вчителька початкових класів

Тетяна працює в інклюзивному класі. Вважає, що оскільки сучасні діти багато часу проводять онлайн, реальне спілкування стає мистецтвом, якого потрібно навчати. Для цього чудово підходить метод сторітелінгу. Тетяна Дуцик — лауреатка обласного етапу Всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2019» у номінації «Вчитель інклюзивного класу».

«На сьогодні вчитель — тренер, фасилітатор. Якщо раніше він лише давав готові відповіді на запитання, то нині все змінилось. Сьогодні вчитель допомагає учням сформулювати власні запитання, вчить їх правильно ставити, шукати на них відповіді та допомагає стати інноватором».

ГАННА БУТ

Населений пункт: місто Мелітополь Запорізької області

Навчальний заклад: ДНЗ «Мелітопольський професійний аграрний ліцей»

Предмет: Біологія, Громадянська освіта, Екологія, Класний керівник, Німецька мова, Художня культура

За ініціативи Ганни ліцеїсти здобули перемогу в пілотному проєкті DOCU/ТИЖДЕНЬ проти булінгу. Разом з учнями заснували у школі волонтерський рух «Свічадо». Вчителька двічі була спікеркою на EdCamp Melitopol. Також взяла участь у Міжнародній науково-практичній конференції «Викладання іноземних мов в Україні та за її межами: досвід і виклики». Вихованці Ганни є неодноразовими переможцями в різноманітних творчих конкурсах.

«Як для вчительки громадянської освіти показником успішності учнів для мене є їхня громадська залученість та реалізація своїх умінь та мрій».