Щорічно, 4 лютого, відзначається Всесвітній день боротьби проти раку, який започаткував «Міжнародний союз боротьби з онкологічними захворюваннями» (UICC).

У Запорізькій  школі-інтернаті  «Джерело» велику увагу приділяють вихованню здорового способу життя   серед здобувачів освіти. Напередодні цього дня були проведені бесіди, диспути, де старшокласники розширили свої знання про причини виникнення онкологічних захворювань, їх протікання, а саме головне – про  запобігання та профілактику цих захворювань.

Метою проведення Всесвітнього дня боротьби з раком в школі стало підвищення обізнаності учнів  про  одне з найстрашніших хвороб сучасної цивілізації, привернення уваги до завдань, що стоять перед  світом в боротьбі з цим захворюванням.

Лікар школи Інна Вікторівна Доценко та вчитель біології Мілена Володимирівна Супрун під час лекції закликали до  вибору здорового способу життя,  ранньої діагностики, якості життя та  вчасного лікування захворювань. Учні підготували виступи та презентації «Онкологічні захворювання».

Привертаючи увагу до запобігання, виявлення та лікування цього захворювання, вихованці усвідомили, що можна домогтися гарних результатів, а в деяких випадках і повного одужання.