Кажуть, що справжній кухар – то унікальне поєднання багатьох талантів. Фантазія, вміння поєднувати продукти, створювати нові страви і прикрашати їх цінувалися завжди.

Сучасний кухар – це одночасно професіонал, художник, дієтолог, психолог і, навіть, чарівник. Тільки висококваліфікований кухар, кондитер здатен зробити зі звичайної страви шедевр, витвір мистецтва, вклавши в нього весь свій талант та майстерність.

Щорічно 20 жовтня кулінари всього світу відзначають своє професійне свято, і учні ДНЗ «Бердянський БЦПТО» долучились до цього свята.

З 21  по 25 жовтня  2019 року в нашому центрі відбувся тиждень професії «Кухар, кондитер».

У рамках тижня були проведені наступні заходи:

21.10 на святковій лінійці урочисто привітали викладачів, майстрів в/н, працівників їдальні та учнів груп «Кухар, Кондитер» зі святом.

22.10 в бібліотеці відбулась виставка сучасної літератури та підручників по кулінарії.

23.10 – учні та всі бажаючі були запрошені на майстер-клас «Приготування італійської меренги», який провела переможець конкурсу «Супер жінка» Аліна Чорней.

24.10 – учні І – ІІ курсу продемонстрували свої вміння на виставці «Осінній вернісаж», де були продемонстровані композиції з овочів та природних матеріалів, техніка карвінгу. Учні ІІІ курсу – показали знання та вміння у приготування дріжджового тіста та виробів з нього.

24.10 – викладач спецдисциплін провела відкрите засідання гуртка «Золоті ручки» на тему «Бенкетне сервірування столу», на якому ознайомились з історією сервірування, з захопленням складали серветки та сервірували столи.

25.10 – на засіданні метод. комісії викладачів та майстрів в/н професій громадського харчування були підведені підсумки тижня.

Протягом всього тижня відбулася виставка стіннівок.